S priateľmi z Feeder teamu Sereď máme za sebou ďalšie Majstrovstvá Slovenskej republiky v LRU – FEEDER, ktoré sa tentokrát konali na VN Sĺňava. Na tieto majstrovstvá sa prihlásilo 25 družstiev – to jest 100 pretekárov.

Naše družstvo nastúpilo v zložení: Ľudovít Scheibenreif, Peter Černák, Peter Hašuk, Patrik Pilek, Miloš Galgóci – náhradník a na brehu nám pomáhal Denis Scheibenreif.

Hlavnou lovenou rybou bol pleskáč vysoký, kapor, karas, nosáľ ale podarilo sa chytiť aj pár lieňov, zubáčov, boleňov či dokonca sumcov.

Táto voda je špecifická tým, že športoví rybári lovia priamo z vody za pomoci pódií (pozn.: rozmer je stanovený na max. 1×1 m).

Pred rokom sa tu konalo 3.kolo 1. ligy, skončili sme na 2. mieste a to nám dávalo nádej na dobrý výsledok. Na VN Sĺňava sme sa vybrali už v utorok, aby sme v stredu mohli ešte trénovať, takže nás čakalo päť náročných dní.

Preteky boli tento rok naplánované na 3 dni – vo štvrtok bol nepovinný tréning.

Každý deň sme vstávali o 5,00 hod, chystali krmivo, živú nástrahu a potom sme sa rýchle naraňajkovali. Na tréningoch nás potrápil silný vietor, ale zvládli sme všetci v zdraví aj túto prekážku.

V piatok ráno, po oficiálnom úvode a losovaní sme vyrazili na lovné miesta. Ja som vylosoval A14. chytalo sa v čase 10,00-15,00 hod. V sektore ma vážili ako prvého, takže som sa až do konca váženia obával o výsledok. Nakoniec to však dopadlo vynikajúco a s váhou 21820 g som vyhral.

Po piatkovom preteku sme s umiestneniami 1, 1, 2, 10 figurovali priebežne na druhom mieste.

Do postele sme sa dostali až okolo polnoci. Náš kamarát Marián H. oslávil okrúhle výročie a večer nás pohostil pečeným prasiatkom a ďalšími dobrotami.

V sobotu som vylosoval C5, a tak som aj skončil. Obsadil som 5.miesto s váhou 9690 g. V našom sektore brala ryba pomenej a rozdiely vo váhach boli minimálne. V sobotu s výsledkami 12, 2, 5, 1 sme sa prepadli na 4. miesto.

Po ďalšej fajnovej večeri sme dali poradu pred posledným dňom a do postele sme zaľahli zodpovedne pred desiatou hodinou.

V nedeľu som vylosoval B12. Po príchode na lovné miesto som zistil, že mám v sektore dvoch adeptov na celkové víťazstvo medzi jednotlivcami. Snažil som sa to ignorovať a sústrediť sa na rybolov. Prvé dva zábery som pokazil, potom ma upratal kaprík – zlý sen. Ale prvý zdolaný pleskáč ma upokojil a darilo sa mi až do konca. Posledného som zdolal cca 10 sekúnd pred koncom. S váhou ulovených rýb 19860 g som opäť vyhral sektor. V nedeľu sme dosiahli všetci super výsledky – a to 1, 1, 3, 1.

Po sčítaní všetkých výsledkov prišlo vyhodnotenie a na našu veľkú radosť sme v súťaži družstiev skončili celkovo na skvelom druhom mieste.

Zvíťazil team Masterfish – Nová Baňa a na 3. mieste skončil team Dunajská Lužná – MVDE.

Aj keď nám išlo hlavne o výsledok v súťaži družstiev, už od piatkových výsledkov sme dúfali, že aj medzi jednotlivcami zamiešame karty. Výsledky tu boli veľmi tesné, všetci piati ocenení pretekári mali súčet umiestnení 5 a rozhodovala váha ulovených rýb. Za víťazným Denisom Rovenským (Master fish) skončil na 2. mieste Peter Černák (FTS Sereď), 3. bol Tomáš Mindák (Masterfish).

Patrik Pilek (FTS Sereď) obsadil skvelé 4. miesto a na 5. mieste skončil Tibor Almási (Nové Zámky – Maroš mix-Tubertini).

Ja som skončil medzi jednotlivcami na 9. mieste.

Team MsO Sereď – výsledky:

Piatok

  • Peter Černák: 2
  • Patrik Pilek: 1
  • Peter Hašuk: 1
  • Ľudovít Scheibenreif: 10

Sobota

  • Peter Černák: 2
  • Patrik Pilek: 1
  • Peter Hašuk: 5
  • Miloš Galgóci: 12

Nedeľa

  • Peter Černák: 1
  • Patrik Pilek: 3
  • Peter Hašuk: 1
  • Ľudovít Scheibenreif: 1

Spolu: 40 bodov
Celková váha ulovených rýb: 191 900 g

Gratulujem víťazom!

Na záver sa chcem poďakovať chalanom z družstva za perfektne odvedenú prácu pri príprave, na tréningoch a hlavne počas pretekov. Organizátorom za skvele pripravené preteky, MsO Sereď za podporu a hlavne našim rodinám za pochopenie a trpezlivosť.

Petrov zdar!

Spracoval: Peter Hašuk, Vedúci DRK

FOTOGALÉRIA: