Je nádherný jesenný podvečer, v útrobách vkusného rodinného domu manželov Galgóciových vo Vinohradoch nad Váhom cítiť slávnostnú atmosféru. Pred domom parkuje zvýšený počet osobných vozidiel, pomaly som nenašiel miestečko tak, aby som neobmedzoval susedné rodinné parkoviská. Po zvítaní sa s gazdinou, gazdom a ekipou slávnostne naladených ľudí v mladšom i strednom veku som sa usadil a začal som vnímať atmosféru nevšednej garden party. Bol som totiž pozvaný na slávnostné posedenie členov Feeder Teamu Sereď. Kto sú a čo sú títo borci, bolo v tomto internetovom periodiku neraz publikované, napriek tomu na osvieženie pamäti použijem vety s ich vlastnej webovej stránky.

Partia chalanov, ktorí sa narodili takpovediac s niečím navyše a to citom k prírode a obzvlášť k rybám. Na začiatku všetkého boli len samostatní rybári a učili sa spoznávať taje krásneho a pre nich srdcového športu. Postupne kráčali vpred, až sa zoznámili a v tej chvíli boli vďační za to, že našli niekoho rovnako bláznivého ako je každý jeden z nich.

Toľko upravený výňatok a teraz môžme pokračovať v začatom. Táto „bláznivá“ partia pod oficiálnou hlavičkou Feeder Team Sereď sa zúčastnila v dňoch 10. a 11. septembra v Žiline  4. podujatia dvojkolových majstrovstiev Slovenska v love rýb udicou spôsobom feeder  a výsledky dosiahnuté na tomto podujatí boli fascinujúce. Členovia teamu Miloš Galgóci st., Miloš Galgóci ml., Daniel Thuróczy, Ľudovít Scheibenreif, Peter Hašuk a Igor Psota vybojovali v záverečnom podujatí tohtoročného podujatia 1. miesto a  získali prvenstvo aj v celkovom celoročnom zápolení, čím boli ocenení titulom slovenských šampiónov – majstrov Slovenska. Vynikajúci úspech bol okorenený aj individuálnymi výsledkami ako napríklad , že v jednom dni vytvorili rekord v počte umiestnení jednotlivcov v sektoroch lovu a to tromi prvými a jedným druhým miestom. Sereďský borec (rodák z Vinohradov nad Váhom) Daniel Thuróczy ulovil za 5 hodín predpísaného lovu 40 kg rýb (66 kusov). Celý mančaft ulovil v priebehu tohto podujatia na tekúcej vody žilinského vážskeho kanálu 198 kg rýb v sortimente mrena, podustva, nosáľ, plotica, pleskáč a pstruh.

Po fotografovaní, slávnostnom prípitku a konzumácii vynikajúcej lahôdky v podobe pečeného prasiatka sa rozprúdila vrava. Na podujatí sa zúčastnili aj členovia výboru Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Seredi Marián Scherhaufer, tajomník výboru a Vladimír Beno, hlavný hospodár organizácie. Na moju otázku pre všetkých chalanov,  v čom tkvie tajomstvo tekéhoto nevšedného úspechu sa postupne všetci spontánne vyjadrovali v duchu vďaky za podporu najbližších členov rodiny. Dlhý čas odriekania manželky tolerujú s pokorou, rybárska vášeň je počarovaný sen o prírode a vodnej faune samotnej, je to nesmierna radosť na duši, láska bez hraníc. Sereďských rybárov vychoval majestátny Váh, prúd valiacej sa lužnej vody, v ktorej žije množstvo sladkovodných rýb a ktorý k nám priteká dlhou púťou priamo z tatranských končiarov.

V dnešných časoch bez finančnej sponzorskej podpory sa takýto úspech dostaví zriedkakedy. Feeder Team Sereď ďakuje firme Fishmaster Galanta za celoročné dodávky krmiva a nástrah, nemalým podielom prispelo aj Mesto Sereď v rámci podpory športovej činnosti, tieto aktivity samozrejme podporuje aj Mestská organizácia SRZ Sereď.

Po krátkom neformálnom posedení som sa spoločne s členmi výboru rozlúčil s partiou nadšencov tohto nádherného športu. Kolektív určite pobudol v milej atmosfére v kruhu svojich manželiek, detí a priateľov do neskorej noci. V stredu večer bol mesačný spln, my rybári ho nemáme v láske. V rodinnom sídle Miloša Galgóciho st. a jeho obetavej manželky však ryby brali ostošesť. Chladený pivný mok, kvalitné vínko a množstvo iných nápojov a dobrôt uložených na bohato prestrenom stole bolo určené na konzum. Rybári brali ….

Petrov zdar !